Skip Navigation LinksKeynote-Speakers

Konuşmacılar

"Birinci Basamakta E-sağlığa Yer Var mı?” Açılış Konusu & “Motivasyonel Görüşme Nedir?” Çalıştay yapan:

Prof. Dr. Gülru Pemra Ünalan



Pemra C. Ünalan . Aile Hekimliği lisansüstü eğitimini 1996 yılında İstanbul'da tamamladı. İstanbul, Türkiye'de Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Aile Hekimliği Profesörüdür. Tıp eğitimi, yaşlı bakımı, evde bakım, ruh sağlığı ve koruyucu hekimlik alanlarındaki engin deneyimiyle, tıp lisans eğitiminde yenilikçi programların öğretimi ve koordinasyonunda aktif olarak yer almıştır. Ayrıca, Türkiye Aile Hekimliği Uzmanları Derneği ve Avrupa Genel Pratisyenlik Araştırma Ağı gibi çeşitli kuruluşlarda üyelikleri bulunmaktadır. Dr. Ünalan'ın araştırma ilgi alanları, ailesel meme kanseri riskinde genetik danışmanlıktır. Toplam 103 yayını bulunmaktadır. Özellikle, Türkiye'deki evde bakım ve meme sağlığı derneklerinin yanı sıra Dünya Aile Hekimleri Avrupa Örgütü'nün yönetim kurullarında görev yaptı.

"Tıpta Yapay Zeka: Son Teknoloji, Güncel Trendler ve Gelecek" yazan:

Prof.Dr.Hasan Demirel


Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 1992 yılında mezun olan Prof. Dr. Hasan Demirel, yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 1993 yılında King's College London'da ve 1998 yılında Imperial College London'da tamamladı. Araştırma alanları biyomedikal görüntü işleme, video ve multimedya sinyal işleme, yüz tanıma, yüz ifadesi analizi ve derin öğrenmeyi kapsamaktadır. 175 bilimsel yayına imza atmıştır. Haziran 2020 tarihinden itibaren Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

“3D Yazıcılar ile Deneysel ve Cerrahi Uygulamalar” Açılış Konusunu Yazan:

Doç. Prof. Dr. Emil Mammadov


Mammadov tıp eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamış ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk Cerrahisi ihtisası yapmıştır. 37. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi'nde Dr. Mammadov ve ekibi, 3D Biyoyazıcıların çocuk cerrahisi alanında kullanımına yönelik çalışmaları nedeniyle Deneysel Araştırma Ödülü'ne layık görüldü. 3D baskı yöntemiyle (Bio-matrix) üretilen hücresel iletişimi taklit eden yapılar geliştirdiler. Halen Yakın Doğu Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. Dr. Mammadov, kariyeri boyunca kapsamlı araştırmalar yürüttü, prestijli uluslararası dergilerde makaleler yayınladı ve uluslararası konferanslardaki sunumlarından dolayı övgüler aldı. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nde bulunduğu süre içerisinde robotik cerrahilerde uzmanlık kazandı ve daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Yakın Doğu Üniversitesi'nde Çocuk Cerrahisi Doçenti oldu, üç boyutlu yazıcı laboratuvarı kurdu ve doku mühendisliği konusunda çeşitli araştırmalar yaptı.


Kariyer Buluşmaları

Alptekin Özkoç, Dr.


Alptekin Özkoç, çok başarılı bir Kardiyologdur. Tıp eğitimini İstanbul, Türkiye'de Maltepe Üniversitesi'nde tamamladı ve Almanya'da Knappschaftskrankenhaus Hastanesi, St. Johannes-Hastane Kalp Merkezi ve Klinikum Karlsburg Kalp Merkezi dahil olmak üzere çeşitli hastanelerde çalışarak kapsamlı deneyim kazandı. Kardiyovasküler hastalıkların teşhis ve tedavisinde uzmanlaşan Dr. Özkoç, uzmanlığıyla Alman Tıp Konseyi tarafından tanınmaktadır. Kıbrıs Türk Tıp Konseyi, Alman Tıp Konseyi (Aerztekammer MV), Alman Kardiyoloji Derneği (DGK), Avrupa Kardiyoloji Derneği (ESC) ve Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) gibi prestijli tıbbi kuruluşların üyesidir.

Dr. Hülya Efetürk


Dr. Hülya Efetürk, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2010 yılında mezun olmuştur. Nükleer Tıp eğitimini 2016 yılında Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlamıştır. (İtalya), Augsburg Üniversite Hastanesi (Almanya) ve Würzburg Üniversite Hastanesi (Almanya). 2018-2020 yılları arasında Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde (KKTC) zorunlu çalışma hizmetlerini tamamladı. Eylül 2020 tarihinden itibaren Yakın Doğu Üniversitesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı'nda görev yapmaktadır.

Dr.Zehra BORACI



ATÖLYELER

“Dikiş ve Lazer” Çalıştayı:

Dr.Didem Rıfkı


Didem Rıfkı temel tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tamamlamış, daha sonra İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde Nöroşirürji ve Marmara Üniversitesi'nde Kulak Burun Boğaz-Baş Boyun Cerrahisi uzmanlık eğitimlerini almıştır. Eğitimine Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam etti. Halen Gazimağusa Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz-Baş Boyun Cerrahisi ve Gazimağusa Kunter Güven Hastanesi'nde görev yapmaktadır.

Op. Dr. Soley Esmer


Soley Esmer, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1997 yılında İstanbul Şişli Etfal Hastanesi Kadın Doğum Kliniği ihtisasını tamamladı. Uzmanlığını tamamladıktan sonra laparoskopik cerrahi ve histerektomi kurslarına katıldı. Ayrıca gebelik ultrason kursu, gebelikte Doppler ultrason kursu, genişletilmiş fetal kalp ultrason kursu, jinekolojik endoskopi kursu ve ovulasyon indüksiyon kursuna katılmıştır. Kocaeli Türk Kadın Hastalıkları ve Doğum Derneği üyesidir.















DAÜ Web Siteleri

Keynote-Speakers