IV. Doğu Akdeniz Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi (DAÜTOK), 20-22 Mayıs 2022 tarihleri arasında Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecektir . Kongremizin bu yılki teması “21. Yüzyılda Psikiyatriye Multidisipliner Yaklaşımlar” dır.
Kongre programı, seçkin tıp bilimcileri ve tıp doktorlarının psikiyatrinin çeşitli alanlarında konuşma ve sunum yapacağı oturumları içerecektir:
Prof. Dr. Mehmet Zihni SUNGUR'dan “Cinsellik ve Cinsel İşlev Bozuklukları”
Prof. Dr. Ayşe RODOPMAN ARMAN'dan “Otizmde Öncül Belirtiler ve Nöroçeşitlilik”
Prof. Dr. Tunç AKKOÇ’tan “Mental Bozukluklar ve İmmün Sistem”
Prof. Dr. Vedat ŞAR'dan '' Dissosiyasyon ve Dissosiyatif Bozukluklar''
Kongre, tıp ve tıp öncesi öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda disiplinde (sağlık bilimleri, psikoloji, farmakoloji, moleküler biyoloji ve genetik bölümleri) çalışan öğrencilere açık olacaktır. Kongre, katılımcı öğrencilerin özgün bilimsel araştırma sunumlarına odaklanacak ve en iyi çalışmaların sunumlarına ödül verilecektir. Kongre programında cerrahi dikiş, yoga ve pilates atölyeleri gibi eğlenceli, yaratıcı ve eğitici atölye çalışmaları da yer alacaktır.
Prof. Dr. Ayşe RODOPMAN ARMAN
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce) mezuniyeti ardından Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimini de aynı kurumda tamamlamıştır. 2003 yılında Yale Üniversitesi Child Study Center’da (ABD) konuk öğretim üyesi olarak erken çocukluk çağı nörogelişimsel bozuklukları alanında misafir öğretim üyesi programında yer almıştır.
2013 yılında Profesörlük unvanını alarak, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde akademik kariyerini geliştirmiştir. 2011-2018 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanlığı yapmıştır. Halen aynı tıp fakültesinde, preklinik akademik eğitim ve Sinirbilim öğrenci klubü danışmanlığı görevlerine devam etmektedir. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve Marmara Üniversitesi Çocuk Koruma Birimi’nin kurucu üyesidir. UFUK 2020 ve ERASMUS projelerinde Avrupa Komisyonu hakemliği yapmaktadır. TÜBİTAK projeleri değerlendirme Panel Yönetim Sistemi’nde danışman öğretim üyesidir.
Başlıca araştırma alanları; erken başlangıçlı nörogelişimsel bozukluklar kapsamı içinde dikkat eksikliği hareketlilik bozukluğu, Tourette Bozukluğu ve kronik tikler, obsesif kompulsif bozukluk ve otizmdir. Nörogelişimsel bozukluklarda bireye özgü tıp araştırmaları, makine öğrenme ve yapay zeka konularında klinik çalışmaları vardır. Sosyal iletişim bozuklukları alanında; disiplinler arası çalışmaları ağırlıklıdır. Okul öncesi çocukluk çağına özgü gelişimsel sorunların yanı sıra çocuk istismarı ve ihmali alanında UNICEF Eğiticilerin Eğitimi’nde aktif olarak yer almıştır.
Evli ve iki çocuk annesidir. Halen özel ofisinde muayenehane hekimliğine de devam etmektedir.
Prof. Dr. Mehmet Zihni SUNGUR
Orta öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji'nde, üniversite eğitimini ise Hacettepe Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır. 1985 yılında bir Avrupa Konseyi bursu aracılığıyla İngiltere'de “Toplum Psikiyatrisi" ve “Ruh sağlığı hizmetlerinin yapılandırılmasında değişik modeller" konularında çalışmıştır.
1986-88 yılları arasında British Council bursiyeri olarak gittiği Londra Psikiyatri Enstitüsü'nde (Kings College) “davranış tedavileri", “cinsel işlev bozuklukları-cinsel terapiler", “evlilik terapileri" ve “kaygı bozuklukları" alanlarında eğitim almıştır.
1992 yılında Doçent, 2001 yılında profesörlük ünvanını almıştır. Doçentlik sonrasında çalışmalarını özellikle “Bilişsel ve Davranış Terapileri", “Cinsel İşlev Bozuklukları", “Evlilik Terapileri" ve “Kaygı Bozuklukları" konularında yoğunlaştırmış ve 1996 yılında ülkemiz içinde kanıta dayalı çağdaş bir terapi yaklaşımının tanınması ve yaygınlaştırılması amacıyla Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği'nin Kurucu Başkanlığını yapmıştır. Halen aynı derneğin başkanlığını yürütmekte ve bilişsel davranışçı tedavilerinin hem ülkemizde hem de dünyanın çeşitli ülkelerinde iyi ve etik uygulamalarının yaygınlaştırılması doğrultusunda eğitimler vermektedir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda hizmet verdiği 1992 yılında Türkiye'de ki ilk “ Sigara Bırakma Merkezi" ve ilk “Cinsel İşlev Bozuklukları Değerlendirme ve Tedavi Merkezi" nin kuruculuğunu yapmıştır.
2000 yılında Avrupa Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği (EABCT) başkanı seçilmiştir. Dr Sungur önce İngiliz Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği ardından EABCT tarafından "kognitif-davranışçı terapist" olarak akredite edilmiştir. Amerikan Kognitif Terapi Akademisi kurucu üyelerinden olup, aynı akademinin diplomatı ve sertifiye edilmiş eğitici ve süpervizörlerinden biridir. Beck Enstitüsü Uluslararası Danışma Kurulu üyesi de olan Dr Sungur 2017 yılında Merkezi ABD'de olan "Uluslararası Kognitif Terapiler Birliği" (IACP) nin Amerikalı olmayan ilk başkanı seçilmiştir. 2020 yılında ise "Avrupa Seksoloji Federasyonu" başkanı seçilmiştir. Aynı yıl tüm kıtaları ve birlikleri aynı şemsiye altında toplayan “Dünya Kognitif Davranış Terapileri Konfederasyonu'nun Yönetim Kurulu Üyeleri'nden birisi olmuştur. . Son olarak Dünya Cinsel Sağlık Birliği(WAS) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmiştir Bugüne kadar toplam 7 uluslararası ve birçok uluslararası katılımlı ulusal kongrenin başkanlığını üstlenmiştir.
Yurtdışında çeşitli ülkelerde yürüttüğü eğitim etkinlikleri yanı sıra birçok uluslararası ve ulusal bilimsel dergilerde editörlük, danışma ve yayın kurulu üyeliği görevleri yapmıştır. Yurtiçi ve yurtdışındaki bilimsel dergilerde yayınlanmış 100'den fazla makalesi ve çeşitli kitap ve kitap bölümleri mevcuttur. “ Deprem Sonrası Ortaya Çıkan Psikolojik Tepkileri Anlamak ve Kendi Kendine Yardım Etme Yöntemleri" ,Sen, Ben ve Aramızdaki Her şey", “Belirsizlikle Barışmak, Kaygı ve Endişeyi Yönetmek: Korona Günlükleri" ve "Aşk, Evlilik, Sadakatsizlik: Şeytan üçgeni" isimli çok sayıda okunan kitabın yazarıdır. Yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce kongrede davetli konuşmacı olarak yer alan yazar yurtiçi ve yurtdışında ruh sağlığı profesyonellerine Avrupa Davranış ve Kognitif Terapileri eğitim standartlarıyla uyumlu "Bilişsel Davranışçı Terapi" eğitimi dışında "Çift Terapileri", "Cinsel Tedaviler", "Kaygı Bozuklukları" gibi konularda eğitimler vermektedir. Ulusal ve uluslararası meslek ödülleri de olan Dr Sungur son olarak Avrupa Seksoloji Federasyonu tarafından çift ve seks terapilerine olan katkıları nedeniyle bir "gold medal" ile ödüllendirilmiştir. Halen İstanbul Kent Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Tunç AKKOÇ
Prof. Dr Tunç AKKOÇ, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Çocuk alerji-İmmünoloji Anabilim dalından doktora derecesini aldı. 2009 yılında doçent oldu. Şu an Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinde çocuk alerji- immünoloji anabilim dalında Profesör olarak görev almaktadır. Otoimmünite ve alerjik hastalıklar, temel immünolojik mekanizmalar, immünodülasyon ve immünoterapi, kök hücre ve hücresel tedaviler üzerinde çalıştı. Davos SIAF'ta atopik dermatit ve T hücre yanıtları üzerinde çalıştı. Ayrıca İsviçre, Romanya ve Türkiyede atopik hastalıklar ve hijyen üzerine Marie curie projesinde çalıştı. Prof. Akkoç kök hücre, atopik hastalıklar, Crohn hastalığı ve otoimmün hastalıkların etkileri üzerine çalışmalar yapıyor. Kök Hücre ve hücresel tedavi derneğinin üçüncü dönem vize başkanıydı. Üstelik kendisi TÜBA Kök hücre grubu üyesidir.
Prof. Dr. Vedat ŞAR
Prof. Dr. Vedat ŞAR, Türkiye’nin İstanbul şehrindeki Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim görevlisi ve Psikiyatri anabilimdalı başkanıdır. 90'lı yılların başından beri, üniversite hastanelerinin yataklı tedavi, ayakta tedavi ve acil servisleri gibi çeşitli genel psikiyatri bölümlerinde, aynı zamanda kendi özel muayenehanesinde dissosiyatif bozukluklar ve kompleks travma eğitimi almakta ve öğretmektedir. Araştırmasının ana odak noktası, travma ile ilişkili bozukluklar yelpazesinde epidemiyoloji, tanı ve komorbidite sorunları olmuştur. İki ortak editörlüğünün yanı sıra, konuyla ilgili hakemli makaleler ve kitap bölümleri yayımlamıştır. International Society for the Study of Trauma and Dissociation (ISSTD) (Uluslararası Travma ve Ayrışma Araştırmaları Derneğinin) üyesi ve eski başkanı, ayrıca European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS) (Avrupa Travmatik Stres Çalışmaları Derneğinin) eski başkanıdır. Prof. Dr. Şar, çalışmaları nedeniyle ISSTD'nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü de dahil olmak üzere sayısız ödüle layık görülmüştür. Yakın zamanda Türkiye'nin en etkili 100 tıp doktorundan biri seçilmiştir.