Skip Navigation LinksAbout-EMIMSC

DAÜTÖK 2021

Üçüncü Uluslararası Doğu Akdeniz Tıp Öğrencileri Kongresi 4-6 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleşti. EMIMSC 2021 teması ‘gelişen dünyada kalp damar cerrahisine multidisipliner yaklaşım’ olarak belirlenmiştir.

Kongre programı çerçevesinde Medikal Bilim İnsanları ve Medikal Doktorlar kalp damar cerrahisine multidisipliner yaklaşım teması altında konuşma ve oturumlar düzenlemiştirler. Konuşmacıların listesi aşağıdaki gibidir;

- Dist. Prof. Dr. Afksendiyos KALANGOS: Kalangos Vakfı ulaşım süreci ve dünyadaki çocuklara kalp damar cerrahisi

- Prof. Dr. Cengiz Köksal: Şimdi ve gelecekteki mitral kapakçık cerrahisi

- Prof. Dr. Ahmet Tolga Ulus: Günümüzdeki damar cerrahisi

- Prof. Dr. Öztekin Oto: Yetişkin bireylerde ve çocuklarda minimal kalp cerrahisi

- Author Exp. Dr. Murat Kınıkoğlu: Vegan Nourishment and Cardiovascular Diseases

- Prof. Dr. Haşmet Bardakçı: Heart surgeries through infra-axillary approaches

- Dr. Toniya Singh: New Knowledge and Advances in Treatment of Heart Diseases in Women

Kongre, tıp ve tıp öncesi öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda disiplinde (sağlık bilimleri, psikoloji, farmakoloji, moleküler biyoloji ve genetik bölümleri) çalışan sağlık öğrencilere açıktı. Kongre, katılımcı öğrencilerin orijinal bilimsel araştırma sunumlarına odaklandı ve en iyi sunumları ödüllendirdi. Kongre programı aynı zamanda tıp ve sağlıktaki güncel konular, klinik becerilerin geliştirilmesi ve eğlenceli ve benzersiz atölye çalışmaları hakkında çalıştayları da kapsıyordu.

-

- M.D., M.P.H. Ayşe A. ATASOYLU misafirlere ‘The Mindfulness’ çalıştayı ile konuklarına sadece

o anın farkındalığını ve durumları yargılamadan algılamalarını sağlıyordu. Yoğun ilgi gören “Learn a Brand New Language : French and German Edition”, Fransızca ve Almanca dilinin temelleri üzerine açık uçlu sohbetler içeren eğlenceli bir dil öğrenme atölyesi sundu. Prof. Dr. Axel Würz, öğrencilere pandemide yaşamanın farklı travmaları ve zorluklarıyla baş etmede psikoterapik yaklaşım konusunda eğitim verdi. Kabul ve kararlılık terapisi hakkında bir giriş çalıştayı verdi. Nanoteknoloji severler, Dr. Ülvan Özad'ın bu alanlardaki en güncel araştırmaları ve kalp damar cerrahisindeki kullanımlarını anlatan 'Kardiyovasküler cerrahide nanoteknolojideki gelişmeler' sunumuna inanamadı. Bunun yanı sıra Dr. Ülvan Özad, 'Sağlık Sektöründe İşaret Dilinin Önemi' çalıştayında işitme engelli vatandaşların sağlık ocaklarında yaşadıkları sorunlara ve mevcut yetersizliklere yönelik çözümleri tartıştı. Son olarak Prof. Dr. Hakan Gündüz ve Dr. Günay Yolcu doğru duruşun önemi ve koşulları üzerinde durmuştur.

Abstract Book:emimsc_abstract2021web.pdf

About-EMIMSC